Events

Lo Radio neemt intrek in nieuwe studio

today12 — 02 500 22 5

Background
share close

Lo Radio neemt intrek in nieuwe studio

Lo Radio, de nieuwe lokale zender voor Lochristi, heeft zijn intrek genomen op de tweede verdieping van het Idola business center langs de Antwerpse Steenweg 19 in Lochristi. Idola-zaakvoerder Peter Van Der Henst mocht gisteravond de officiële start geven. Lo Radio-voorzitter Johan Dhondt: “We hebben de voorbije maanden niet stilgezeten en met ons kernteam – ikzelf, Luc Pauwels, Thierry Van Hecke, Yentl Verschraegen en Geert Herman – alle mogelijke pistes onderzocht om naast de uitbouw van de technische know how ook een passende vaste locatie te vinden. We bestaan nog maar een half jaar als internetradio en kunnen alleen maar blij zijn dat we dit op zulke korte tijd gerealiseerd hebben.

De studio biedt alle mogelijke comfort, niet alleen voor live-uitzendingen maar ook om los van de 24/24 en 7/7-uitzendingen programma’s samen te stellen en op te nemen. Onze praatgasten kunnen we vooraf ontvangen in een comfortabele lounge, we beschikken over meerdere vaste telefoonlijnen en er is ook een webcam waarmee luisteraars in de studio kunnen binnenkijken.” Peter Van Der Henst, zaakvoerder van het Idola business center, is erg verheugd over de samenwerking: “Het is uniek voor een bedrijvencentrum om een radiozender als bewoner te mogen hebben. Op deze manier biedt Idola aan Lo Radio de ideale oplossing qua huisvesting en kan Idola via Lo Radio de inwoners van Lochristi kennis laten maken met alle mogelijkheden die ons bedrijvencentrum heeft.” Op termijn plant de nieuwe radiozender voor Lochristi ook evenementen en muzikale optredens in het Idola business center. “Het is een prachtige uitvalsbasis voor een mooie toekomst voor onze radio. Een project waar wij terecht fier op zijn. Ondertussen hebben we ook al een resem oude en nieuwe radiostemmen klaar waarmee we binnenkort de vaste weekendprogrammering voorstellen”, besluit de stationmanager.

Valentijn knalt het openingsweekend in Komend weekend steekt Lo Radio meteen van wal met een mooie Valentijnsprogrammatie. Zondag 14 februari zijn er de hele dag aangepaste programma’s, met tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend lovesongs van mannelijke artiesten (gepresenteerd door Luc Pauwels) en in de namiddag tussen 16 uur en 17 uur lovesongs van vrouwelijke vertolkers (gepresenteerd door Marleen Van De Velde). Johan Dhondt ontvangt in zijn praatshow tussen 11 uur en 13 uur seksuologe Chloë De Bie, bekend van het VTM-programma ‘Koppels.’ Thierry Van Hecke presenteert tussen 14 uur en 16 uur ‘De ‘Hartstochtelijke 25’ samen met sidekick en comédienne Veerle Malschaert.

Ook benieuwd hoe onze studio eruit ziet? Wij geven alvast een blik achter de schermen in onderstaande video.

 

Written by: Yentl Verschraegen

Rate it

Previous post

Events

Lo Radio grijpt binnenkort veel nieuwe kansen!

  Een nieuw jaar…. Lo Radio grijpt binnenkort veel nieuwe kansen! De inloopperiode van uw nieuwe lokale radio voor Lochristi is stilaan voorbij.  De  voorbije maanden is er heel hard achter de schermen gewerkt om van dit station een volwaardige zender te maken. Dat is ook de reden waarom we binnenkort met (heel) groot nieuws uitpakken.  De details, daar moet u nog even op wachten, maar weet nu al dat […]

today20 — 01 324 16 11

LoRadio-logo-WIT-transparant-png